måndag 29 april 2013

Vegetarisk lasagne

Bild från förra året innan renovering. 
Helgen gick i vårens tecken. Båtiläggning och arbete i trädgården.

På söndagen spelades det golf och därefter bjöd vi dotter med pojkvän på vegetarisk lasagne.
Det finns en mängd olika sorter och nu blev det en variant med bladspenat. Den blev riktigt god.

Det här behöver du till 4 personer.

9 lasagneplattor enligt recept. Jag använde bara 7 1/2.

olivolja för stekning
1 squash
250 g bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Bechamel såsen
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
riven ost efter behag (ca 2 dl)
muskotnöt
salt och peppar

Så här gör du.

Skär squashen i skivor och stek den lätt tillsammans med lök och vitlök i olivolja och lite smör.
Krama ur vattnet ur bladspenaten och rör ner den i squashen och löken. Stek lätt några minuter.
Riv skalet på citronen och tillsätt det till squashröran.
Salta och peppra

Gör såsen.

Varva lasagneplattorna, squashröran och såsen och toppa med ytterligare ost på det översta lagret med squashröra och sås.
Gräddas i 225 graders ugn i ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar