lördag 19 november 2011

Spitaki mas.

Vårt  lilla hus heter på grekiska spitaki mas och det lilla huset i Chania har vi döpt till detta.

Ett nytt boende måste ju bara ha en inflyttningsfest. Sagt och gjort. I all enkelhet inte det minsta grekiskt, kaffe och kaka. Nåväl i ärlighetens namn så blev det en hel del vin också. Några hade fått förhinder just denna kväll och kom vid ett annat tillfälle och det var ju tur eftersom vi inte hade fått plats allihopa.
Ett antal fällstolar måste inhandlas.

Det var ett glatt gäng som samlades på den lilla uteplatsen alldeles utanför dörren. Denna plats fungerar också som en förlängning av köket när vädret tillåter.

Vi har stora planer för utemiljön. Tänk er stora urnor ( många) med pelargoner och andra blommor och träd. En fin liten grekiskt blå utemöbel och en stor parasoll eller något annat solskydd. Dessutom hängpelargoner och en keramiksol och måne på väggen alldeles vid dörren.

Ja, man kan hålla på hur länge som helst att planera och det är ju hur kul som helst. Det här är bara början och vi tycker att det är så härligt att ha detta lilla hus i stan

.



Just nu står huset tomt men Gunilla kommer att åka ner direkt efter nyår och vi får väl se hur länge jag kan hålla mig innan jag hälsar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar